Playful internship

Sadly I have to announce that my internship of half a year has come to an end. Time does really flies. As soon as I got my minor Meaningful Data Design certification in the pocket, which I followed at Avans in Breda, I directly moved to Groningen. Where I did my internship for Challenge Solutions. The company is about creating concepts to solve or relieve problems in society. I worked there for different kind of projects. To give you an insight, I only highlight the three projects I worked the most for.

  1. Energy Challenges
    Pupils of elementary school and high school students are making a different to the ecological world by improving their own environment, starting with behavior and science. They are challenged to reduce the energy bill by carry out sustainability campaigns themselves. By doing it themselves, they become acquainted with the world of energy, science, sustainability and will discover their own talents.
  2. NoorderBaanBattle
    Teams with unemployed and coaches will be formed to battle against each other by finding jobs. They motivate each other, helping each other with their network, look for each others resumé, plan company meetings, follow workshops and so much more. The winning team is the one who achieved the most.
  3. Haren vol Energie
    Challenge Solutions is approached by the municipality to make the housing stock of Haren more sustainable.

Things I made for example / Dingen ik bijvoorbeeld heb gemaakt:

Schermafbeelding 2017-09-27 om 02.01.47Schermafbeelding 2017-09-27 om 02.02.01

Preview stageverslag/ internship report. Got curious? Click here for the whole report.


Dutch version

Met het papiertje van de minor Meaningful Data Design op Avans @Breda in mijn pocket, komt helaas ook een eind aan mijn meewerkstage die ik het halfjaar erop volgend heb gedaan. Deze meewerkstage heb ik gedaan bij Challenge Solutions in Groningen. Het bedrijf bedenkt concepten die lastige maatschappelijke vraagstukken aanpakt. Daar heb ik gewerkt aan verschillende projecten, waaronder de volgende drie het meest: Energy Challenges, NoorderBaanBattle en Haren vol Energie.

Energy Challenges – Leerlingen maken het verschil bij Energy Challenges door gedrag en techniek samen te laten komen. Zij worden uitgedaagd om op eigen wijze campagne te voeren voor duurzaamheid en een lagere energierekening op school en in hun omgeving. Spelenderwijs maken ze kennis met de wereld van energie, techniek en duurzaamheid en ontdekken ze hun talent.

NoorderBaanBattle – Bij NoorderBaanBattle zijn er teams gevormd uit mensen die werkzoekenden zijn met een vrijwillige coach die het team coacht. Samen, gaan ze de strijd aan om aan een baan te komen. Ze motiveren elkaar, verbreden elkaars perspectief, vergroten hun netwerk, kijken elkaars cv na, plannen bedrijfsbezoeken in en volgen workshops.

Haren vol Energie – Challenge Solutions is door de gemeente Haren benaderd om mee te denken over de maatschappelijke vraagstuk hoe de woningvoorraad van Haren verduurzaamd kan worden.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s