Meaningful Data Design

At the moment I am in my third year of my study International Lifestyle Studies.
The Minor Meaningful Data Design is about expressing quantitative data into a meaningful visualization. How can you express the stories hidden in social network data? How can you explain the financial crisis in a few images?

Nowadays there is a continue load of information in massive volumes of data. Visualizations like infographics or interactive map can be very useful to get insight in all those data.

This minor taught me to think outside the box and how to analyze difficult data. It also taught me how to combine it with design.


Things I made for data visualisation:

Schermafbeelding 2017-09-27 om 02.19.2315972754_10208524283524733_5734736119418446936_oSchermafbeelding 2017-09-27 om 02.23.41Schermafbeelding 2017-10-08 om 21.24.361billion

Tip: Pause at 1 billion poster and check it out yourself by scanning it with the Layar app!


Op het moment van schrijven zit ik in de derde leerjaar van mijn opleiding, International Lifestyle Studies. Dit leerjaar is opgedeeld in twee delen, namelijk een halfjaar minor en een halfjaar meewerkstage. Waarbij de keuze bij ons ligt om te kiezen welke wij eerst willen doen. Ik heb ervoor gekozen om te beginnen met een minor, Meaningful Data Desgin, zodat ik de opgedane kennis tijdens deze minor kon gebruiken tijdens mijn meewerkstage. Deze minor was Engelstalig in Breda en Nederlandstalig in Den Bosch. Ik heb expres voor de Engelstalige minor gekozen, om mijn Engels verder te ontwikkelen.

Tegenwoordig komt er elk milliseconde in een rap tempo steeds nieuwe informatie bij op het web en zo ook kwantitatieve data. Visualisaties als infographics of interactieve kaarten kunnen heel handig zijn om al deze overload aan informatie te begrijpen.

Deze minor heeft mij geleerd outside the box te denken en hoe je data analyseert. Het heet mij ook geleerd anders naar design te kijken en hoe je dit toepast.

Klik hier voor als je benieuwd bent naar wat ik nog meer tijdens mijn minor heb gemaakt. Voor het wachtwoord, neem dan eerst contact met mij op in verband met privacygevoelige gegevens.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s