50 things – HOW TO BE AN EXPLORER OF THE WORLD

#exploration 12

Allereerst toen ik het boek in mijn handen had, kon ik niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Keri Smith staat erop en is voor mij geen onbekende auteur. In mijn ogen, heeft zij onwijs leuke boeken, maar dit boek zei me nog niks. Voor school mag ik 4 opdrachten hieruit doen. Zo ben ik gaan bladeren en voor mijn eerste opdracht uit het boek How to be an Explorer of The World, koos ik #exploration 12, ’50 things’. Hierbij schrijf je 50 dingen op van wat je opmerkt tijdens een trip of een wandeling. Deze opdracht vond ik perfect voor een leuke stad en zo begon het met een trip naar Antwerpen.

Wanneer ik aankom om 11 uur, zijn alle winkels gesloten. Dit verbaasde mij want op alle deuren staan de openingstijden dat ze die dag vanaf 10 uur open zijn. Wat blijkt? Een nationale herdenkingsdag voor wapenstilstand wordt die dag gehouden in België en Frankrijk. Wat eerst een lichte teleurstelling was, veranderde om in een andere kijk op die dag. Het was mooi weer en des te meer om niet afgeleid te raken van de grote shopketens, wat een reden gaf om de kleine zijstraatjes in te slaan en te verdwalen om dan per toeval leuke dingen te spotten.

En dat is zeker gelukt! Het leek daardoor juist makkelijker om deze opdracht uit te voeren. Ik werd minder geprikkeld door alles wat een winkel aanbiedt. Ook was er een oase van rust in de stad, waardoor ik beter kon focussen om 50 dingen te spotten. Alle 50 dingen heb ik op een karton geschreven, wat ik vond tussen de papierafval. Verschillende dozen zaten opgevouwen in een grote doos en daar zat een karton bij die perfect diende als een notitiegereedschap om alle 50 dingen op te krabbelen.

Tijdens het uitvoeren van deze opdracht merkte ik, dat ik actief en oplettend rond ging kijken. Ook werd ik bewuster van de omgeving waarin ik me bevond. Antwerpen vind ik een prachtige en interessante stad, maar nu nog bijzonderder. Juist door al die details te hebben opgemerkt.

Wat mij achteraf is opgevallen bij deze opdracht dat ik veel letterlijke dingen opmerk, zoals de winkels die ik nooit eerder heb gezien, vallen mij op. Ook dingen die wel vaker op te merken zijn in het dagelijkse leven, zoals een luxe auto zien. Voor de volgende keer zou ik het bijvoorbeeld anders kunnen doen door winkels niet meer als een ding te zien om zo nóg meer naar de details te gaan kijken. Ik vond het in ieder geval een hele leuke opdracht!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s