Watching people – HOW TO BE AN EXPLORER OF THE WORLD

#exploration 22

Voor deze opdracht uit het boek How to be an explorer of the world van Keri Smith, moet je mensen observeren en na afloop 25 dingen die je zijn bij gebleven, opschrijven. Mensen observeren heb ik altijd al leuk gevonden. Wachten op de bus of op de trein vind ik dan ook nooit een big drama. Er is altijd wel weer iets leuks om op te merken aan mensen. Voor deze opdracht was ik in Antwerpen en je merkt wel grotendeels gelijk verschil tussen mensen die niet uit Antwerpen komen.

De mensen die ik geobserveerd heb, hadden uiteenlopende kledingstijlen. Wat mij opviel is dat er veel ouders op pad waren met hun kinderen die nog heel erg jong zijn. Ik heb wel meer dan 5 buggy’s gezien.

Ik vraag mij af wat de beweegredenen zijn van de mensen die ik daar tref. Waar gaan ze naar toe? Waarom hebben ze zo’n haast? Wat denken ze wanneer ze langslopen en dat ik deze opdracht doe? Zo kan ik wel uren doorgaan…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s